pexels-pixabay-262353

Vervoersprijzen van containers uit Azië zijn in de afgelopen drie maanden vervijfvoudigd. Kostte het transport van een container van Azië naar Europa in september 2020 nog rond de 2.000 dollar. Nu ligt de prijs tussen de 8.000 en 10.000 dollar! Door de coronapandemie is er een tekort aan lege containers en te weinig plek op schepen. Het is vechten om een container, waardoor de vervoersprijs alle records verbreekt. Zo blijkt uit dit artikel van het FD.

Door deze enorme prijsstijging zijn bedrijven die uit Azië importeren, gedwongen maatregelen te nemen om de nadelige gevolgen te beperken. Denk hierbij aan het verhogen van de prijzen richting de consument. Een andere optie is om opnieuw te kijken naar uw eigen businessmodel en de toeleveringsketen. Zo kunt u de overweging maken om bedrijfsactiviteiten naar Nederland terug te halen en om met toeleveranciers in de eigen regio zaken te doen. 

Wij kunnen u hierbij helpen. Met onze Reshoring Tool krijgt u inzicht in de financiële aspecten en risico’s van productie in Nederland ten opzichte van productie in het buitenland. Zo wordt u bewust van de effecten en helpen wij u bij het maken van locatiebeslissingen.

Lees hier meer over de Reshoring Tool.