trc

Productie terughalen naar Nederland doen bedrijven niet perse vanwege de pandemie. Voor sommige bedrijven is het een manier om te groeien of efficiënter te produceren, zo bericht de Financiële Telegraaf in dit artikel.

Uit het artikel blijkt dat bedrijven nog niet in grote getalen zijn gaan reshoren, naar aanleiding van de coronapandemie, containerschip Evergiven dat vastzat in het Suez-kanaal, stijgende prijzen van zeecontainers en Brexit. En dat herkent ook onze programmamanger René de Gruijter: "We merken dat bedrijven meer nadenken over reshoring. Dat is door de recente ontwikkelingen, waaronder de stijgende containerkosten en de opstopping in het Suez-kanaal. Maar hoeveel bedrijven hierdoor reshoring overwegen is moeilijk te zeggen. We zien dit niet als massaal fenomeen."

Productie terughalen naar Nederland doen bedrijven niet perse vanwege de pandemie, schrijft de Telegraaf verder. Voor sommige bedrijven is het een manier om te groeien of efficiënter te produceren. René de Gruijter zegt hierover: "De klassieke reden om activiteiten te offshoren waren de loonkosten. Maar in China zijn de lonen ook aan het stijgen, en bedrijven zien dat het kostenvoordeel van een lagelonenland niet meer voldoende is om toekomstbestendig te blijven."

Wilt u als bedrijf toekomstbestendig blijven en overweegt u om inkoop- of productieactiviteiten terug te halen? Dan is reshoren wellicht iets voor u. Bekijk hier onze Reshoring Tool en krijg inzicht in de kosten en baten die gemoeid gaan met reshoring.