'Brabant aan de robot'

"Robots bieden juist kansen voor werkenden en werkzoekenden, zelfs met een afstand tot de arbeidsmarkt."

Mark Menting - managing director - Smart Robotics

Robots die langzaam maar zeker onze banen overnemen: dat is geen science fiction, maar iets wat ons anno 2017 echt bezighoudt. Is onze angst terecht? Kunnen we de vooruitgang tegenhouden? En moeten we dat proberen?

BrabantKennis is samen met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), BrabantAdvies en Beagle Brabant in deze kwestie gedoken en concludeert drie keer ‘nee’. Sterker nog: juist voor Brabant is de robotica-revolutie een kans, zowel voor de economie als voor ons Brabanders zélf. De meeste robots tref je aan in een industriële omgeving. Brabant, met haar maakindustrie, zou weleens de beste papieren in huis kunnen hebben om een Gouden Eeuw tegemoet te gaan. Brabant kan een belangrijke rol spelen in de frontlinie van de wereldwijde robotica-revolutie: de kennis, technologie en ervaring zijn hier immers aanwezig.

Met de longread ‘Brabant aan de robot?’ wordt een eerste voorzet gegeven voor een Brabantse robotagenda, die werd gepresenteerd tijdens het inspirerende slotevenement van de Brabant Robot Challenge: een unieke multidisciplinaire leergang van vier instellingen voor hoger onderwijs in Brabant – Tilburg University, Fontys Hogescholen, Technische Universiteit Eindhoven en Avans Hogeschool.

Lees hier het hele artikel: Brabant aan de robot